Story Selling

Story Selling

Storyselling genom sociala medier

Framtidens marknadsföring sker genom berättandet och konstformerna bild och video.

Förbättra sökresultaten

Synlighet på GooglePosted by Christina Wallin Feb 28, 2016 11:38

Hur indexeras din hemsida år 2006?

Google har blivit Apples standard sökmotor och ändrar om sin indexering. Google kräver mobilanpassade och snabba hemsidor. Jag håller på att se om Koanuka Films & Marketing synlighet på Google och konstaterade att vi behövde uppdatera vår data och utgick ifrån vad Google ordnar sina resultat efter:

Personligt – våra digitala fotspår skapar personliga sökresultat.

Lokalt – Vi får olika resultat utifrån vart vi befinner oss.

Former – Det är inte bara text som indexeras av Google utan även videos, foto och tweets.

Mobilt – Hemsidor måste vara mobilvänligt.

Social – Facebook, Twitter, Youtube, LinkedIn med länkar till din hemsida rangordnas högre i Googles sökresultat.


Jag utgår från Googles verktyg när jag förbättrar synligheten. Se hur det ligger till med din hemsida

För att försäkra oss om att vi pratar samma språk som våra kunder såg vi över våra sökord. Några sökord som vi kom fram till att vi bör synas på:

Kommunikation, marknadsföring, digitala medier, social marknadsföring, sociala medier företag, reklambyrå Malmö, outsource content writing, webbredaktör, produktionsbolag Malmö, produktfotograf, reklamfilm Malmö...

Jag använder mig av Google KeyWord Planner när jag letar efter sökord. Undersök hur din målgrupp uttrycker sig genom att hitta relevanta nyckelord (kräver inloggning).

Hur arbetar du med att synas på sökmotorerna? Kommentera och berätta eller hjälp oss att hitta fler sökord!  • Comments(0)//storyselling.koanuka.com/#post2

Instagram

Instagram för företagPosted by Christina Wallin Feb 07, 2016 22:53
Relation- och varumärkesbyggande på Instagram

Bygg strategin utifrån vad som ger mervärde för era målgrupper. Tips, ideér och skapa medvetande kring varför det ni gör är viktigt.
Exempel på inlägg för funktionella kökstextilier i ekobomull:

Snabba tips:
1. Variera mellan bild, infografik, video och bild med text.
2. Skriv in relevanta hashtags efter texten.
3. Ange namnet på den du svarar till med tecknet @.
4. Ta mobilvänliga foto (passar för små mobilskärmar)
5. Om du vill länka till en sida där du säljer dina produkter, tjänster, får användarna att skriva upp sig till nyhetsbrev, ta del av kampanjer etc. så använd dig av "Länk till X finns under vår profil".
6. Följ dina följare och andra inom ditt område och gilla deras bilder för att skapa relationer.
7. Tänk på att skapa värde för dina följare!  • Comments(0)//storyselling.koanuka.com/#post1

Pressmeddelande

Redaktionell kommunikationPosted by Christina Wallin Feb 06, 2016 14:26
5 Tips på hur du skriver framgångsrika pressmeddelande

1. Finn nyhetsvärdet
När journalister bedömer hur intressant, nytt och relevant innehållet är för deras läsare. Det är nyheten som är det intressanta – inte din verksamhet.

2. Skriv som en journalist
Det bästa pressmeddelandet är det som är skrivet som en tidningsartikel – det vill säga med intresseväckande rubrik, informativ ingress, lagom långa stycken och bra citat. Inte sällan publiceras sådana pressmeddelanden rakt av. Journalister är ett stressat släkte. Spara tid åt dem – gör deras jobb.

3. Tänk mervärde inte sälj
Undvik superlativ och sträva efter objektivitet, konkret och backa gärna upp nyheten med statistik och fakta. Inled pressmeddelandet med det viktigaste: låt nyheten komma först. Kom ihåg att det är nyheten som är det intressanta – inte ditt företag. Undvik en massa ”Vi…” om er verksamhet.

4. Hitta dina journalister
Ett vanligt misstag är att man skickar ut pressmeddelandet till så många redaktioner man kan. Det får oftast motsatt effekt – ingen tycker att det känns relevant. Vilka journalister bevakar ditt ämne? Vilka tidningar läser dina kunder? På vilka sajter platsar din nyhet? Fokusera på dem.

5. Redigeringsmöjlighet och inkludera foto
Skicka som PDF och word dokument så journalisten kan skriva om. Bifoga foto (med rättigheter) i 300 ppi för tryck och för webben räcker runt 100 - 72.

Vilken nyhet vill du få publicerad i ditt företag? Jag är nyfiken! Kommentera med ett råd, en fråga eller hänvisningar till dina press meddelande.  • Comments(2)//storyselling.koanuka.com/#post0